Materiaalit:
ETUSIVUTapahtumakalenteriJuomien valmistusKeruutuotteiden jalostaminenMakeisten valmistusMarjojen jalostaminenSienten jalostaminenSuklaatuotteiden valmistusANNA PALAUTETTA!
Suklaalajit

   

ETUSIVU l Suklaalajit l Suklaan käsittely l Muottiin valetut suklaakonvehdit l Suklaalla kuorrutetut konvehdit l Suklaakoristeet l Suklaasanasto

 

Tumma suklaa
Tumma Belcolade-suklaa
Käyttösuositus/Tumma Belcolade-suklaa

Tumman suklaan maku on voimakas, täyteläinen sekä hieman karvas ja se sisältää usein vähemmän sokeria kuin maitosuklaa. Tummien suklaiden kaakaopitoisuus vaihtelee 35 - 99 prosenttiin. Laadukas tumma suklaa sisältää kaakaota vähintään 50 prosenttia. Tumma suklaa on ainestensa takia kalliimpaa kuin maitosuklaa.
 
Voimakkain tumma suklaa on melkein mustaa (ranskaksi chocolat noir). Tämä suklaa on ns. premium - suklaata (eli gourmet - suklaata). Premium-suklaan kaakaopitoisuus on yleensä 70 - 85 -prosenttia, löytyy jopa 99 prosenttista. Voimakkaimpien tummien suklaiden maku on hieman karvas.
 

 

 

 


 

MaitosuklaaBelcolade-maitosuklaa

Maitosuklaa on suklaata, johon on lisätty maitojauhetta tai kondensoitua maitoa. Sokeriakin voi olla enemmän kuin tummassa suklaassa. Kaakaoprosentti on useimmiten 25 - 40% välillä.
 
Maitosuklaa on valmistettu kaakaotuotteista, sokereista, maidosta tai maitotuotteista (sekä sisältää mahdollisesti soijalesitiiniä, vanilliinia tai vaniljaa). Laadukas maitosuklaa sisältää vähintään 30 prosenttia kaakaota. Maitosuklaa on maultaan ja rakenteeltaan pehmeämpää kuin tumma suklaa. Se on myös tummaa suklaata rasvaisempaa, makeampaa ja edullisempaa.

ValkosuklaaBelcolade-valkosuklaa

Tarkalleen ottaen valkosuklaa ei ole suklaata lainkaan, koska se ei sisällä kaakaomassaa. Se valmistetaan kaakaovoista, sokerista ja maitojauheesta ja useimmiten se maustetaan vaniljalla/vanilliinilla. 



 
   Tulosta tämä sivu