Materiaalit: ETUSIVUTapahtumakalenteriJuomien valmistusKeruutuotteiden jalostaminenMakeisten valmistusMarjojen jalostaminenSienten jalostaminenSuklaatuotteiden valmistusANNA PALAUTETTA! | | Suklaa-artikkelit ja -kirjallisuus
Suklaa-alan uutisaiheita ja artikkeleita:
KÄSINTEHTY KONVEHTI ON JUMALTEN RUOKAA
Suklaa: Mitä enemmän siitä tietää, sen haastavammaksi herkun työstäminen käy. Lue lisää Lapin Kansan 28.8.08 artikkelista.
PROBIOOTTEJA SUKLAATUOTTEISIIN?
Lue lisää Pakkaus-lehdestä 3/2008
SUURENMOINEN SUKLAA
Lue lisää Etiketti 4/2005 artikkelista.
HERKKÄÄ JA HERKULLISTA JULMALTEN RAVINTOA
Lue lisää Lapin kansan artikkelista 4.1.04
SUUSSA SULAA - löytyykö suklaahimolle tieteellisiä perusteluja?
Lue lisää Tiede 8/2004 artikkelista.
SUKLAATA MASENTUNEELLE MIELELLE?
Lue lisää Ruokatiedon sivuilta.
KUUDEN RUOKA-AINEEN LISTAN ARVIOIDAAN PIDENTÄVÄN ELÄMÄÄ. Viini, kala, suklaa, valkosipuli ja manteli torjuvat sydäntautia tehokkaimmin.
Lue lisää Helsingin Sanomien 18.12.2004 artikkelista.
Kirjallisuus/Knuutila Seija:
- A chocolate dream. 1997. Wadey, Rosemary.
- Chocolate Cakes. 2005. Phillips, Tom.
- Chocolate cakes for Weddings and Celebrations. 2001. Slattery, John.
- Eenvoudige recepten voor chocoladefans. 1995. Wilson, Anne.
- Herkullinen suklaa Makeisia & jälkiruokia Kakkuja & pikkuleipiä. 1994. Farrow, Joanna.
- Hyvää helposti Suklaaherkkuja. 1995. Steer, Gina.
- Kemiaa keittiössä. 2008. Hopia Anu.
- Makeita unelmia pikkuleivistä suklaakakkuihin. 2005. Wikström Therese.
- Silmiä hivelevät herkut. 1997. Biller, Rudolf.
- Suklaa. 2006. Halsey, Kay (toim.)
- Suklaa. 365 vastustamatonta makuelämystä. 2008. Donovan, Jennifer.
- Suklaaherkut Hyviä ja helppoja ohjeita vaihe vaiheelta. 2007. Toivonen, Saara (suomentaja).
- Suklaaherkut Suolaista ja makeaa. 2006. Farrow, Joanna.
- Suklaakeittokirja Lilliputtu. 2001. Koskinen, Inkeri (suomentaja).
- Suklaaleivonnaiset, kermakaramellit ja kastikkeet. 1997. Wilson, Anne.
- Suklaata herkkusuille. 1993. Mackley, Lesley & Handslip, Carole.
Suklaata ja kahvihetkiä. 2005. Töringe, Sanna.
- Suklaaunelmat. 2008. Toivonen, Saara (suom.)
- Suloiset suklaaherkut. 2006. Söderin, Göran & Strachal, George & Löfgren, Katarina.
- Truffles, candies & confections. Techniques and recipes for candymaking. 2004. Bloom, Carole.
Kirjallisuus/Opetuskonditoria/Jänkätie 1:
- Belgian chocolates. 1997. Geerts, Roger.
- Intohimona suklaa. 2005. Hedh, Jan & Andersson, Klas.
- Schokolade die besten rezepte. 1998. bellefontaine, Jacqueline.
- The Chocolate companion. A Connoisseur's Guide to the World's Finest Chocolates. 1995. Coady Chantal.
- Schweizer Confiserie. 1987. Pralines, Schokolade-spezialitäten, Glace, Traiteurartikel, Tortendecor. Fachschule Richemont.
Lähteet ja linkit:
Pakkaus 3/2008
Lapin Kansa 4.1.04
Tiede 8/2004
www.ruokatieto.fi |