Materiaalit: ETUSIVUTapahtumakalenteriJuomien valmistusKeruutuotteiden jalostaminenMakeisten valmistusMarjojen jalostaminenSienten jalostaminenSuklaatuotteiden valmistusANNA PALAUTETTA! | Aistinvarainen arviointi_Artikkelit ja kirjallisuus Uutisaiheita:Silmänliikkeet ja yhteisömediat ovat ruuan aistinvaraisen tutkimuksen uusia muotiaiheita
Silmänliikkeiden tutkimus kiinnostaa nyt elintarvikkeiden aistinvaraisen tutkimuksen tekijöitä. Ruoka-alalla halutaan tietää mikä kiinnittää kuluttajan huomion elintarvikkeissa ja niiden pakkauksissa sekä mitä kasvonilmeet kertovat syöjän kokemuksesta. Entä kuinka aistielämykset välittyvät yhteisöllisiin medioihin? Lue lisää Ruokatiedon sivuilta.
Umamia saa pian tuubissa marketista Britanniassa
Viidenneksi mauksi kutsuttu umami astuu jalustalta Britanniassa, kun umamin makuisena markkinoitu tahna tulee suuren päivittäistavaraketjun hyllyille Britanniassa. Ainakin anjovista ja sieniä sisältävän tahnan on kehittänyt italialaista ravintolaa Lontoossa pitävä Laura Santtini. Lue lisää Ruokatiedon sivuilta.
Herkät maistajat voivat vieroksua ruuan karvaita makuja
Jos pieni lapsi kieltäytyy itsepintaisesti syömästä tarjottua ruokaa, lasta ei kannata suin päin moittia uppiniskaiseksi nirsoilijaksi. Syynä saattaa olla myös geneettisesti säädelty makuherkkyys. Nämä synnynnäisesti herkät maistajat aistivat muita herkemmin ruuan karvaita makuja. Lue lisää Ruokatiedon sivuilta.
MAKUAISTIMUKSIA VOI OPISKELLA SUKLAIDEN JA VIINIEN YHDISTELMILLÄ
Suklaan ja viinin yhdistämisestä on tullut nautiskelijoiden uusi suosikki. Koska kyse on nautinnosta, sääntöjä ei ole. Makuasioista on lupa olla eri mieltä muiden kanssa, sillä tärkeintä on tunnistaa yhdistelmät, jotka omassa suussa maistuvat hyviltä. Lue lisää Ruokatiedon sivuilta. YMPÄRISTÖTEKIJÄT MUOKKAAVAT HAJUJEN AISTIMISTA PERIMÄÄ ENEMMÄN |