Materiaalit: ETUSIVUTapahtumakalenteriJuomien valmistusKeruutuotteiden jalostaminenMakeisten valmistusMarjojen jalostaminenSienten jalostaminenSuklaatuotteiden valmistusANNA PALAUTETTA! | Kuorien valaminen ETUSIVU l Konvehtimuottien valmistelu l Konvehtimuottien värjääminen l Kuorien valaminen l Konvehtien täyttäminen l Konvehtien sulkeminen
Suklaan valaminen konvehtimuotteihinTemperoitu, käyttölämpötilaan jäähdytetty suklaa kaadetaan halutun muotoiseen konvehtimuottiin (muottien lämpötila noin 20oC) suoraan temperointikulhosta. Muottia heilutetaan ja napautetaan kevyesti marmoripöytää vasten, jolloin mahdolliset ilmakuplatkin poistuvat. Lopuksi muotti käännetään nopeasti alassuin, jolloin ravistelussa ylimäärä suklaa valuu pois marmoripöydälle. Muotin pinta puhdistetaan leveällä raapalla. Lopuksi muotti asetetaan alassuin metalliritilälle kovettumaan.
Lähteet ja linkit:Knuutila, Seija & Saarelainen, Jukka-Pekka. 2009. Suklaatuotteiden valmistus - verkkoaineisto. Kuvat:Knuutila, Seija & Rajala, Jouko & Saarelainen, Jukka-Pekka |