Materiaalit: ETUSIVUAjankohtaista liha-alallaTeurastusPaloitteluJalostusArtikkelit ja kirjallisuusANNA PALAUTETTA! | Raakapalottelu ETUSIVU_Raakapalottelu I Kuvelihan leikkaus I Sisäfileiden irroitus I Kylkien irroitus I Etuselän ja niskan irroitus I Selän irroitus I Paistien irroitus suoliluusta I Raakapaloittelu/Palat I Ruhojen leikkaus alkaa karkealla alkupaloittelulla. Poronruhot tulevat leikkaamoon kokonaisina.
Ruhot alkupaloitellaan putkella. Ruhojen luiden sahauksessa käytetään apuna käsisahaa, pyörösahaa tai vannesahaa.
Jos myyntiin menee luullista palaa, niin ne pakataan tässä vaiheessa puhdistettuna vakuumipusseihin.
Muiden palojen leikkuuta jatketaan pöytäleikkuuna. Ruhon osat leikataan luuttomaksi ja puhtaiksi vertymistä, rasvoista ja mahdollisesti kalvoista. Lihat lajitellaan eri ruhonosien ja lajitelmien mukaisesti omiin laatikkoihin, joissa on sisäpussi.
Lähteet ja linkit:Porotietokansio. 2006. Pekkala, Hannu. Poronlihatuotteiden vähittäishintatutkimus. 2007. Veijola, Jussi. |