Materiaalit: ETUSIVUTapahtumakalenteriJuomien valmistusKeruutuotteiden jalostaminenMakeisten valmistusMarjojen jalostaminenSienten jalostaminenSuklaatuotteiden valmistusANNA PALAUTETTA! | Valetut suklaakoristeet ETUSIVU l Pursotetut suklaakoristeet l Valetut suklaakoristeet l Muut suklaakoristeet
Suklaakoristeita voidaan valaa käyttämällä joko valmiita muotteja tai valmistamalla muotit itse. Valmiit muotitSuklaakoristeita voidaan valmistaa käyttämällä apuna valmiita joko muovisia tai metallisia muotteja.
|
Liivatelehdet | 0,250 kg |
Vesi | 0,375 kg |
Sokeri | 0,315 kg |
Glukoosi | 0,075 kg |
Hyytelömuotti suklaapullon valamista varten |
Valettu/valmis suklaapullo |
Hyytelömuotin valmistukseen käytettävä esine |
Valettu/valmis suklaakuksa |
Suklaasta valetut koristeet voidaan myös pintakäsitellä suklaaruiskutuksella. Suklaakoristeet jäähdytetään kylmiössä tai pakkasvarastossa. Sulatettua suklaata ja kaakaovoita (1:1) sekoitetaan keskenään. Jäähdytetty +32-asteinen seos ruiskutetaan suklaaruiskulla jäähdytettyjen suklaakoristeiden pintaan.
Knuutila, Seija & Saarelainen, Jukka-Pekka. 2009. Suklaatuotteiden valmistus - verkkoaineisto.
Knuutila, Seija & Saarelainen, Jukka-Pekka