Materiaalit: ETUSIVUAjankohtaista liha-alallaTeurastusPaloitteluJalostusArtikkelit ja kirjallisuusANNA PALAUTETTA! | DFD-liha Glykogeeni toimii maitohapon lähtöaineena.Mitä enemmän lihaksissa on teurastushetkellä glykogeenia, sitä enemmän syntyy maitohappoa ja sitä alemmaksi pH laskee.
Tervalihaa esiintyy pääasiassa naudoilla. Naudan ruhoista 2...5% on tervalihaisia. Tervaliha on sopimatonta palalihaksi. Korkean pH-arvonsa vuoksi se on oivallinen bakteerien kasvualusta, eikä näin ollen sovellu esim. raakakypsytykseen. Tervaliha ei myöskään sovellu kestomakkaran raaka-aineeksi. Se tulisin käyttää pieninä erinä keittomakkaroiden valmistukseen.
Lisätietoa tervalihasta = > Tutustu
Lähteet ja linkit:Pekkala, Hannu. 2006. Porotietokansio. |