Materiaalit: ETUSIVUTapahtumakalenteriPoro ja poronhoitoPoronteurastus ja porotuotteetPorotalouden hallinto ja luottamustoimintaTuotekehitys ja markkinointiYritystoiminta | | Poronteurastus ja porotuotteet
Keskeisimmät sisällöt/Poronteurastus ja porotuotteet
Teurasporojen käsittely
- Eläinsuojelusäädökset
- Teurastusta edeltävän käsittelyn vaikutus lihanlaatuun
Teurastus, lihanleikkuu ja muiden porotuotteiden käsittely
- Poronlihan rakeen, kemialliset ja fysiologiset ominaisuudet
- Teurastustoimintaa säätelevät lait ja asetukset
- Omavalvonta
- Hygieniaosaaminen
- Tilat, koneet/laitteet ja välineet - käyttö ja huolto
- Työturvallisuus
- Teurastus ja ruhon paloittelu/Standardit
- Leikkuu/Lihalajitelmat
- Käsittely/konttiluut, suolet, veri, sarvet, talja, koipinahat
- Kestävä kehitys/Sivutuotteet, kierrätys, jätteiden kompostointi
Teurastus
Siirry Poronlihan jalostamisen verkkosivustolle, Teurastus-osioon
Paloittelu
Siirry Poronlihan jalostamisen verkkosivuille, Paloittelu-osioon.
Lähteet ja linkit:
Näyttötutkinnon perusteet. 2007. Porotalouden ammattitutkinto. |