Materiaalit:
ETUSIVUTapahtumakalenteriPoro ja poronhoitoPoronteurastus ja porotuotteetPorotalouden hallinto ja luottamustoimintaTuotekehitys ja markkinointiYritystoiminta
Poronteurastus ja porotuotteet

   

Keskeisimmät sisällöt/Poronteurastus ja porotuotteet

Teurasporojen käsittely

  • Eläinsuojelusäädökset
  • Teurastusta edeltävän käsittelyn vaikutus lihanlaatuun

Teurastus, lihanleikkuu ja muiden porotuotteiden käsittely

  • Poronlihan rakeen, kemialliset ja fysiologiset ominaisuudet
  • Teurastustoimintaa säätelevät lait ja asetukset
  • Omavalvonta
  • Hygieniaosaaminen
  • Tilat, koneet/laitteet ja välineet - käyttö ja huolto
  • Työturvallisuus
  • Teurastus ja ruhon paloittelu/Standardit
  • Leikkuu/Lihalajitelmat
  • Käsittely/konttiluut, suolet, veri, sarvet, talja, koipinahat
  • Kestävä kehitys/Sivutuotteet, kierrätys, jätteiden kompostointi


Teurastus

Siirry Poronlihan jalostamisen verkkosivustolle, Teurastus-osioon


Paloittelu

Siirry Poronlihan jalostamisen verkkosivuille, Paloittelu-osioon.


Lähteet ja linkit:

Näyttötutkinnon perusteet. 2007. Porotalouden ammattitutkinto.


   Tulosta tämä sivu