Materiaalit: ETUSIVUAjankohtaista liha-alallaTeurastusPaloitteluJalostusArtikkelit ja kirjallisuusANNA PALAUTETTA! | Täyssäilyke Täyssäilykkeet ovat steriloituja säilykkeitä, joissa kaikki mikrobi- ja entsyymitoiminta on tuhottu tai niiden toiminta on kyetty estämään kokonaan kuumentamalla tuotteet noin 120 lämpöasteeseen (paineen alainen lämpö +121,1 °C -> F-arvo) ja pakkaamalla ne täysin ilmatiiviisti metallitölkkeihin.
Täyssäilykkeisiin ei käytetä säilöntäaineita. Ne säilyvät avaamattomina huoneenlämmössä vähintään 12 kuukautta, usein vuosia. Säilyketölkissä pitää kuitenkin olla "parasta ennen" merkintä. Paras säilytyslämpötila on noin 15 asteisessa kuivassa paikassa. Tölkkejä tulee suojella kolhiintumiselta ja jäätymiseltä. Avatussa tölkissä ei tuotetta saa säilyttää, vaan sen sisältö on laitettava erilliseen, esimerkiksi muovirasiaan tai vastaavaan ja säilytettävä jääkaappilämmössä.
Lähteet ja linkit:Kyllönen, Pertti. 2007. Säilyketietokansio.
|