Materiaalit:
ETUSIVUAjankohtaista liha-alallaTeurastusPaloitteluJalostusArtikkelit ja kirjallisuusANNA PALAUTETTA!
Lämpökäsittely ja jäähdytys

   

Säilykkeen sterilointikäsittelyyn olennaisesti vaikuttava tekijä on autoklaavi/painekattila. Ylipaineautoklaavi

Autoklavointi perustuu siihen, että normaalia korkeamassa vesihöyrypaineessa vesi kiehuu vastaavasti korkeammassa lämpötilassa, tai normaalia alemmassa vesihöyrypaineessa vesi taas kiehuu alemmassa lämpötilassa. Autoklaaveja on valmistettu molempien periaatteiden mukaisesti. Näistä käytetään nimityksiä ylipaine- tai alipainekeitin. Näistä kahdesta ylipaine on yleisempi painekeitin.

Mikäli lämpökäsittelyn aikana tapahtuu mitään hälyttävää, on keittäminen syytä keskeyttää.

Keskeyttäminen onnistuu parhaiten irroittamalla töpseli verkkovirrasta.

 

Keittovaihe alusta loppuun = > Tutustu.

 

Lähteet ja linkit:

Kyllönen, Pertti. 2007. Säilyketietokansio.

Kuva:

Kyllönen, Pertti.

   Tulosta tämä sivu