Materiaalit: ETUSIVUAjankohtaista liha-alallaTeurastusPaloitteluJalostusArtikkelit ja kirjallisuusANNA PALAUTETTA! | Täyttö ja suljenta TäyttöTäyttömahdollisuuksia on kolme: käsin täyttö, ruiskutäyttö tai suoraan lihamyllystä tölkkiin.Täytön aikana tulee olla tarkkana, jotta tölkit ovat tasakokoisesti täytetty. Käytä apuna vaakaa. Kun säilyketölkit ovat tasaisesti ja samanpainoisesti täytetty, ovat säilykkeet myös tasaisesti kypsyneitä itse keittämisen jälkeen. Muista jättää tölkkiin noin 10 % tyhjä tila. Mikäli tuotteessa on jokin neste (vesi, öljy), ota huomioon nesteen määrä itse raaka-aineeseen suhteutettuna. Mikäli säilykkeen sisältämä neste on vesi ja sitä on enemmän kuin 5 % kokonaismassasta, on sen ilmennyttävä myös etiketissä.
SulkeminenSulkiessa tölkkejä huolehditaan, että saumat ovat puhtaat. Mikäli tölkin ja kannen väli ei ole puhdas, jää siihen ilmarako, mikä antaa oivan tilaisuuden mikrobien/bakteerien kasvulle. Koneita on automaattisia ja puoliautomaattisia (kuvassa työvaihe puoliautomaatti).
Lähteet ja linkit:Kyllönen, Pertti. 2007. Säilyketietokansio.
Kuvat:
|