Erikoistuotteiden valmistus ![](images/viiva_513x18.gif)
![](next.gif)
Erikoistuotteiden valmistuksessa on hallittava seuraavat työvaiheet:
- Valmistettavan erikoistuotteen aineosien esikäsittely ja punnitus
Lihahyytelö:
- Lihahyytelöliemen valmistus
- Annosteltavan lihan käsittely
- Lihahyytelöliemen valmistus
Pasteija:
- Pasteijamassan valmistus tuotekohtaisesti
- Annostelu/haluttu ulkonäkö
- Kypsennys
- Tuotteiden jäähdytys
- Varastointi
- Henkilökohtaisten työvälineiden ja -laitteiden käyttö ja huolto
Osaamiskartoitus
Arvioi omaa erikoistuotteiden osaamistasi siirtymällä Opetushallituksen sivustolle osioon www.osaan.fi.
= > Valitse tutkinnoksi Lihanjalostajan ammattitutkinto
= > Valitse tutkinnon valinnaiseksi osaksi Lihatuotteiden valmistus
Lähteet ja linkit:
Näyttötutkinnon perusteet/Lihanjalostajan ammattitutkinto 2001
www.osaan.fi
![](next.gif) ![Tulosta tämä sivu](images/common/print.gif) |