Materiaalit:
ETUSIVUAjankohtaista liha-alallaTeurastusPaloitteluJalostusArtikkelit ja kirjallisuusANNA PALAUTETTA!
Erikoistuotteiden valmistus

   

Erikoistuotteiden valmistuksessa on hallittava seuraavat työvaiheet:

  • Valmistettavan erikoistuotteen aineosien esikäsittely ja punnitus

 

Lihahyytelö:

  • Lihahyytelöliemen valmistus
  • Annosteltavan lihan käsittely
  • Lihahyytelöliemen valmistus

Pasteija:

  • Pasteijamassan valmistus tuotekohtaisesti
  • Annostelu/haluttu ulkonäkö
  • Kypsennys
  • Tuotteiden jäähdytys
  • Varastointi
  • Henkilökohtaisten työvälineiden ja -laitteiden käyttö ja huolto 

 

Osaamiskartoitus

Arvioi omaa erikoistuotteiden osaamistasi siirtymällä Opetushallituksen sivustolle osioon www.osaan.fi.

= > Valitse tutkinnoksi Lihanjalostajan ammattitutkinto

= > Valitse tutkinnon valinnaiseksi osaksi Lihatuotteiden valmistus

 

Lähteet ja linkit:

Näyttötutkinnon perusteet/Lihanjalostajan ammattitutkinto 2001

www.osaan.fi

 


   Tulosta tämä sivu