Materiaalit:
ETUSIVUAjankohtaista liha-alallaTeurastusPaloitteluJalostusArtikkelit ja kirjallisuusANNA PALAUTETTA!
Reseptiikka

   

Porosäilyke

On muistettava, että osa tuotteista voi palaa
helposti autoklavoinnin aikana, kuten osa yrteistä ja mausteista. Palaminen vaikuttaa ratkaisevasti säilykkeen makuun.

 

 
Täyssäilyke poron ja sianlihasta
 1,600 kg  Poronkylkeä
 0,900 kg  Poronlapaa
 1,600 kg  S 1 (sika 1)
 0,400 kg  S 2 (sika 2)
 0,200 kg  S 6 (sika 6)
 0,300 kg  Vettä
 0,120 kg  Perunajauhoja
 0,250 kg  Säilykeseosta
 0,062 kg  Nitriittisuolaa
 
 

Valmistusohje:

  1. Punnitse lihat ja myllää lihat lihamyllyllä esimerkiksi 12 mm terällä.
  2. Lisää vesi lihojen joukkoon ja sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää lihamassaan.
  3. Sekoita ainekset hyvin keskenään ja jaa liha säilykepurkkeihin (käytä n.400g annostelua).
  4. Pidä huoli, että kansia sulkiessasi purkin ja kannen välin tulee olla puhdas.
  5. Kansita purkit kansituslaitteella
  6. Purkit ovat valmiita autoklavointia varten

 

Loggeri

Mikäli sinulla on mahdollisuus käyttää automaatiologgeria, hyödynnä se. Loggeri tallentaa keittämisen vaiheet ja ne ovat helposti luettavissa tietokoneelta.

Lähteet ja linkit:

Kyllönen, Pertti. 2007. Säilyketietokansio.

   Tulosta tämä sivu