Materiaalit: ETUSIVUAjankohtaista liha-alallaTeurastusPaloitteluJalostusArtikkelit ja kirjallisuusANNA PALAUTETTA! | | Reseptiikka
On muistettava, että osa tuotteista voi palaa
helposti autoklavoinnin aikana, kuten osa yrteistä ja mausteista. Palaminen vaikuttaa ratkaisevasti säilykkeen makuun.
Täyssäilyke poron ja sianlihasta
1,600 kg |
Poronkylkeä |
0,900 kg |
Poronlapaa |
1,600 kg |
S 1 (sika 1) |
0,400 kg |
S 2 (sika 2) |
0,200 kg |
S 6 (sika 6) |
0,300 kg |
Vettä |
0,120 kg |
Perunajauhoja |
0,250 kg |
Säilykeseosta |
0,062 kg |
Nitriittisuolaa |
Valmistusohje:
- Punnitse lihat ja myllää lihat lihamyllyllä esimerkiksi 12 mm terällä.
- Lisää vesi lihojen joukkoon ja sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää lihamassaan.
- Sekoita ainekset hyvin keskenään ja jaa liha säilykepurkkeihin (käytä n.400g annostelua).
- Pidä huoli, että kansia sulkiessasi purkin ja kannen välin tulee olla puhdas.
- Kansita purkit kansituslaitteella
- Purkit ovat valmiita autoklavointia varten
Loggeri
Mikäli sinulla on mahdollisuus käyttää automaatiologgeria, hyödynnä se. Loggeri tallentaa keittämisen vaiheet ja ne ovat helposti luettavissa tietokoneelta.
Lähteet ja linkit:
Kyllönen, Pertti. 2007. Säilyketietokansio. |