Materiaalit: ETUSIVUAjankohtaista liha-alallaTeurastusPaloitteluJalostusArtikkelit ja kirjallisuusANNA PALAUTETTA! | | Etiketöinti ja säilytys
Säilykkeiden etiketöinti on tärkeä osa säilykkeiden jälkikäsittelyä
ja osa valmistajan omavalvontaa.
Jokaisesta keitinerästä on otettava talteen vähintään 2 tölkkiä, joista voidaan seurata mahdolliset muutokset. Tölkkejä seurataan niin kauan kunnes viimeinen käyttöpäivä on ylitetty. Tämä toimenpide tehdään mahdollisten ongelmien varalle.
Valmistuksen aikaista kirjanpitoa ja mittaustuloksia säilytetään laitoksessa koko säilykkeiden käyttöajan.
Yleisesti teollisuuden valmistamissa säilykkeissä on pakkausmerkinnät, joissa sanotaan, että täyssäilykkeitä tulee säilyttää kuivassa ja viileässä, ellei toisin sanota.
Elintarvikkeisiin säilytysohje on liitettävä, mikäli se on kuluttajille tarpeen. Täyssäilykkeiden varastointi tapahtuu kuivassa ja viileässä tilassa. Varastointiaika on keskimäärin täyssäilykkeillä 4-5 vuotta.
Lähteet ja linkit:
Hukkanen, Tuija. 2007. Liha-alan laitoksen hyvien toimintatapojen ohjeita.
Kyllönen, Pertti. 2007. Säilyketietokansio.
Kuva:
Knuutila, Seija |