Materiaalit: ETUSIVUAjankohtaista liha-alallaTeurastusPaloitteluJalostusArtikkelit ja kirjallisuusANNA PALAUTETTA! | | Omavalvonta
|
Laitoksen omavalvontakansion sisältö:
- Tiedot yrityksestä
- Yhteystiedot
- Lihankäsittelylaitos
- Laitoksen hyväksymisasiakirjat
- Pohjapiirustus
- Toiminnan kuvaus
- Selvitys yrityksen harjoittamasta toiminnasta
- Tuoteryhmät ja tuotantomäärät
- Raaka-aineiden hankinnat ja varastointi
- Pakkausmateriaalien hankinnat
- Muiden tarvikkeiden hankinta (esim. purut)
- Valmistusohjeet ja prosessikaaviot
- Keittomakkaran valmistus = > Tutustu prosessikaavioon.
- Kestomakkaran valmistus = > Tutustu prosessikaavioon.
- Kylmäsavulihan valmistus = > Tutustu prosessikaavioon.
- Lihanleikkaus = > Tutustu prosessikaavioon.
- Lämminsavulihan valmistus = > Tutustu prosessikaavioon.
- Säilykkeiden valmistus = > Tutustu prosessikaavioon.
- Omavalvonta/Liha-alan laitosten hyvien toimintatapojen ohje = > Tutustu.
- Vastuuhenkilöt
- Omavalvontasuunnitelman päivitys
- Omavalvontasuunnitelman ja -kirjanpidon säilytys
- Valvontakohteet
- Tuotevalvonta/Vastaantotto= > Tutustu valvontalomakkeeseen.
- Tutustu lihan vastaanottotarkastusohjeeseen.
- Tuotevalvonta/Tuotanto = > Tutustu valvontalomakkeeseen.
- Alkuperäiset valvontalomakkeet
- Kriittiset hallintapisteet
- HACCP-pisteiden hallinta = > Tutustu HACCP-pisteiden hallintalomakkeeseen.
- Työpäiväkirjat
- Henkilökunta
- Hygieeniset toimintatavat
- Töihin perehdyttäminen/Perehdytyslomake = > Tutustu.
- Koulutussuunnitelma = > Tutustu.
- Lämpötilan seurantajärjestelmä
- Laadunseuranta
- Elintarvikkeiden laadunseuranta = > Tutustu elintarvikenäytteiden näytteenottosuunnitelmaan.
- Talousveden laadunseuranta = > Tutustu talousvesinäytteiden näytteenottosuunnitelmaan.
- Siivouksen laadunseuranta = > Tutustu pintapuhtausnäytteiden näytteenottosuunnitelmaan.
- Jäljitettävyys-seuranta
- Takaisinvetosuunnitelma
- Haittaeläinten torjunta
- Haittaeläinten torjuntaohjelma = > Tutustu.
- Siivoussuunnitelma
- Lihaleikkaamon siivoussuunnitelma = > Tutustu.
- Jäähdyttämön siivoussuunnitelma = > Tutustu.
- Esimiesten ja eläinlääkärin huoneen siivoussuunnitelma = > Tutustu.
- Käyttöturvallisuustiedotteet
- Laitoksen kunnossapito
- Laitoksen kunnossapitosuunnitelma = > Tutustu.
- Jätehuolto
Edellä mainitulle pohjalle on laadittu ohjeistettu Omavalvontasuunnitelman malli = > Tutustu.
Näytteenoton ohjeistus ja lomakkeet
= > Tutustu Rovaniemen elintarvikelaboratorion näytteenotto-ohjeistukseen.
Lähteet ja linkit:
Liha-alan laitosten hyvien toimintatapojen ohje. 2006. Hukkanen Tuija, Juotasniemi Pentti & Oikarinen Helena.
Liha-alan laitosten omavalvontaohjeistus. 2006. Hukkanen, Tuija, Juotasniemi,Pentti & Oikarinen, Helena.
|