Materiaalit:
ETUSIVUAjankohtaista liha-alallaTeurastusPaloitteluJalostusArtikkelit ja kirjallisuusANNA PALAUTETTA!
Omavalvonta

   

Ohjeistettu malli_Omavalvontasuunnitelma. 2006/2007. Hukkanen Tuija & Juotasniemi, Pentti & Oikarinen, Helena.

 

 

 

 

Laitoksen omavalvontakansion sisältö:

  1. Tiedot yrityksestä
    1. Yhteystiedot
  2. Lihankäsittelylaitos
    1. Laitoksen hyväksymisasiakirjat
    2. Pohjapiirustus
  3. Toiminnan kuvaus
    1. Selvitys yrityksen harjoittamasta toiminnasta
    2. Tuoteryhmät ja tuotantomäärät
    3. Raaka-aineiden hankinnat ja varastointi
    4. Pakkausmateriaalien hankinnat
    5. Muiden tarvikkeiden hankinta (esim. purut)
  4. Valmistusohjeet ja prosessikaaviot
    1. Keittomakkaran valmistus = > Tutustu prosessikaavioon.
    2. Kestomakkaran valmistus = > Tutustu prosessikaavioon.
    3. Kylmäsavulihan valmistus = > Tutustu prosessikaavioon.
    4. Lihanleikkaus  = > Tutustu prosessikaavioon.
    5. Lämminsavulihan valmistus = > Tutustu prosessikaavioon.  
    6. Säilykkeiden valmistus = > Tutustu prosessikaavioon.
  5. Omavalvonta/Liha-alan laitosten hyvien toimintatapojen ohje = > Tutustu.
    1. Vastuuhenkilöt
    2. Omavalvontasuunnitelman päivitys
    3. Omavalvontasuunnitelman ja -kirjanpidon säilytys
  6. Valvontakohteet
    1. Tuotevalvonta/Vastaantotto= > Tutustu valvontalomakkeeseen.
      1. Tutustu lihan vastaanottotarkastusohjeeseen.
    2. Tuotevalvonta/Tuotanto = > Tutustu valvontalomakkeeseen.
    3. Alkuperäiset valvontalomakkeet
  7. Kriittiset hallintapisteet
    1. HACCP-pisteiden hallinta = > Tutustu HACCP-pisteiden hallintalomakkeeseen.  
    2. Työpäiväkirjat
  8. Henkilökunta
    1. Hygieeniset toimintatavat
    2. Töihin perehdyttäminen/Perehdytyslomake = > Tutustu.
    3. Koulutussuunnitelma = > Tutustu.
  9. Lämpötilan seurantajärjestelmä
  10. Laadunseuranta
    1. Elintarvikkeiden laadunseuranta = > Tutustu elintarvikenäytteiden näytteenottosuunnitelmaan.
    2. Talousveden laadunseuranta = > Tutustu talousvesinäytteiden näytteenottosuunnitelmaan.  
    3. Siivouksen laadunseuranta = > Tutustu pintapuhtausnäytteiden näytteenottosuunnitelmaan.
  11. Jäljitettävyys-seuranta
  12. Takaisinvetosuunnitelma
  13. Haittaeläinten torjunta
    1. Haittaeläinten torjuntaohjelma = > Tutustu.
  14. Siivoussuunnitelma
    1. Lihaleikkaamon siivoussuunnitelma = > Tutustu.
    2. Jäähdyttämön siivoussuunnitelma = > Tutustu.
    3. Esimiesten ja eläinlääkärin huoneen siivoussuunnitelma = > Tutustu.
    4. Käyttöturvallisuustiedotteet
  15. Laitoksen kunnossapito
    1. Laitoksen kunnossapitosuunnitelma = > Tutustu.
  16. Jätehuolto

 

Edellä mainitulle pohjalle on laadittu ohjeistettu Omavalvontasuunnitelman malli = > Tutustu.


Näytteenoton ohjeistus ja lomakkeet

= > Tutustu Rovaniemen elintarvikelaboratorion näytteenotto-ohjeistukseen.


Lähteet ja linkit:

Liha-alan laitosten hyvien toimintatapojen ohje. 2006. Hukkanen Tuija, Juotasniemi Pentti & Oikarinen Helena.
Liha-alan laitosten omavalvontaohjeistus. 2006. Hukkanen, Tuija, Juotasniemi,Pentti & Oikarinen, Helena.

 

 

 



   Tulosta tämä sivu