Kokolihatuotteiden valmistus ![](images/viiva_513x18.gif)
![](next.gif)
Kokolihatuotteiden valmistuksessa on hallittava seuraavat työvaiheet:
- Valmistuksen aineosien esikäsittely ja punnitus
- Suolalaukan valmistus ja allassuolaus, neulasuolauskoneen käyttö ja vakuumihierontalaitteiston käyttö
- Ruiskutus, verkottaminen ja muotittaminen/valittu tuotantotapa
- Kypsennys ja jäähdytys/tuotekohtainen kypsennysprosessi
- Varastointi
- Henkilökohtaisten työvälineiden ja -laitteiden käyttö ja huolto
Osaamiskartoitus:
Arvioi omaa kokolihatuotteiden valmistuksen osaamistasi siirtymällä Opetushallituksen sivustolle osioon www.osaan.fi
= > Valitse tutkinnoksi Lihanjalostajan ammattitutkinto
= > Valitse tutkinnon valinnaiseksi osaksi Lihatuotteiden valmistus
Lähteet ja linkit:
Näyttötutkinnon perusteet/Lihanjalostajan ammattitutkinto 2001.
Pekkala, Hannu. 2006. Porotietokansio.
www.osaan.fi
![](next.gif) ![Tulosta tämä sivu](images/common/print.gif) |