Materiaalit:
ETUSIVUAjankohtaista liha-alallaTeurastusPaloitteluJalostusArtikkelit ja kirjallisuusANNA PALAUTETTA!
Kokolihatuotteiden valmistus

   

Kokolihatuotteiden valmistuksessa on hallittava seuraavat työvaiheet:

  • Valmistuksen aineosien esikäsittely ja punnitus
  • Suolalaukan valmistus ja allassuolaus, neulasuolauskoneen käyttö ja vakuumihierontalaitteiston käyttö
  • Ruiskutus, verkottaminen ja muotittaminen/valittu tuotantotapa
  • Kypsennys ja jäähdytys/tuotekohtainen kypsennysprosessi
  • Varastointi
  • Henkilökohtaisten työvälineiden ja -laitteiden käyttö ja huolto 

 

 Osaamiskartoitus:

Arvioi omaa kokolihatuotteiden valmistuksen osaamistasi siirtymällä Opetushallituksen sivustolle osioon www.osaan.fi

= > Valitse tutkinnoksi Lihanjalostajan ammattitutkinto

= > Valitse tutkinnon valinnaiseksi osaksi Lihatuotteiden valmistus

 

Lähteet ja linkit:

Näyttötutkinnon perusteet/Lihanjalostajan ammattitutkinto 2001.
Pekkala, Hannu. 2006. Porotietokansio.

 www.osaan.fi

 


   Tulosta tämä sivu