Materiaalit:
ETUSIVUAjankohtaista liha-alallaTeurastusPaloitteluJalostusArtikkelit ja kirjallisuusANNA PALAUTETTA!
Lihasäilykkeiden valmistus

   

Lihasäilykkeiden valmistuksessa on hallittava seuraavat työvaiheet:

  • Valmistettavan liha- tai ruokasäilykkeen aineosien esikäsittely ja punnitus
  • Säilöttävän tuotteen valmistus (tuotekohtaisesti)
  • Säilyketölkkien oikea käsittely
  • Oikea annostelu
  • Tölkkien sulkeminen annettujen sauman ohjearvojen mukaan
  • Lämpökäsittely ja jäähdytys sterilointiohjelman mukaisesti
  • Steriloinnin onnistumisen varmistaminen
  • Varastointi
  • Henkilökohtaisten työvälineiden ja -laitteiden käyttö ja huolto 

Säilykkeiden valmistuksessa tarvittavat laitteet:
 
  • Purkituslaite
  • Autoklaavi

 

 

    Autoklaavi   Autoklaavi
    Purkituslaite   Purkituslaite

 Tutustu säilykkeiden prosessikaavioon.

Elintarvikkeiden jalostaminen Säilykkeiden valmistus
Säilykkeen lämpökäsittely suoritetaan autoklaavissa.

Autoklaavi

Tutustu ohjeistukseen F-arvosta.

 

Osaamiskartoitus:

Arvioi omaa lihasäilykkeiden valmistuksen osaamistasi siirtymällä Opetushallituksen sivustolle osioon www.osaan.fi

= > Valitse tutkinnoksi Lihanjalostajan ammattitutkinto

= > Valitse tutkinnon valinnaiseksi osaksi Lihatuotteiden valmistus

 

Säilykeuutisia: 

RIIPISEN RIISTAHERKUT VETÄÄ LISÄÄ RIISTASÄILYKKEITÄ POIS MYYNNISTÄ
Lue lisää Finfoodin sivuilta.

RIISTASÄILYKKEITÄ VEDETÄÄN POIS MARKKINOILTA.
Lue lisää. Finfoodin sivulta.

 

Lähteet ja linkit:

Hukkanen Tuija. 2007. Liha-alan laitoksen hyvien toimintatapojen ohjeita
Kyllönen, Pertti. 2007. Säilyketietokansio
.
Näyttötutkinnon perusteet/Lihanjalostajan ammattitutkinto. 2001
Oikarinen, Helena. 2007. Omavalvontasuunnitelma/Aitoa poronlihataitoa - hanke.

www.osaan.fi
www.finfood.fi

 


   Tulosta tämä sivu