Lihasäilykkeiden valmistus
Lihasäilykkeiden valmistuksessa on hallittava seuraavat työvaiheet:
- Valmistettavan liha- tai ruokasäilykkeen aineosien esikäsittely ja punnitus
- Säilöttävän tuotteen valmistus (tuotekohtaisesti)
- Säilyketölkkien oikea käsittely
- Oikea annostelu
- Tölkkien sulkeminen annettujen sauman ohjearvojen mukaan
- Lämpökäsittely ja jäähdytys sterilointiohjelman mukaisesti
- Steriloinnin onnistumisen varmistaminen
- Varastointi
- Henkilökohtaisten työvälineiden ja -laitteiden käyttö ja huolto
Säilykkeiden valmistuksessa tarvittavat laitteet:
|
|
Tutustu säilykkeiden prosessikaavioon.
Osaamiskartoitus:
Arvioi omaa lihasäilykkeiden valmistuksen osaamistasi siirtymällä Opetushallituksen sivustolle osioon www.osaan.fi
= > Valitse tutkinnoksi Lihanjalostajan ammattitutkinto
= > Valitse tutkinnon valinnaiseksi osaksi Lihatuotteiden valmistus
Säilykeuutisia:
RIIPISEN RIISTAHERKUT VETÄÄ LISÄÄ RIISTASÄILYKKEITÄ POIS MYYNNISTÄ
Lue lisää Finfoodin sivuilta.
RIISTASÄILYKKEITÄ VEDETÄÄN POIS MARKKINOILTA.
Lue lisää. Finfoodin sivulta.
Lähteet ja linkit:
Hukkanen Tuija. 2007. Liha-alan laitoksen hyvien toimintatapojen ohjeita
Kyllönen, Pertti. 2007. Säilyketietokansio.
Näyttötutkinnon perusteet/Lihanjalostajan ammattitutkinto. 2001
Oikarinen, Helena. 2007. Omavalvontasuunnitelma/Aitoa poronlihataitoa - hanke.
www.osaan.fi
www.finfood.fi
|