Materiaalit:
ETUSIVUTapahtumakalenteriJuomien valmistusKeruutuotteiden jalostaminenMakeisten valmistusMarjojen jalostaminenSienten jalostaminenSuklaatuotteiden valmistusANNA PALAUTETTA!
Ajankohtaista sienialalla

   

Voitatti
Punikkitatti
Kangastatti
Kangasrousku

Sieni on tehoraaka-aine, joka syödään kokonaan
Tuoreita viljeltyjä sieniä voi pitää kokonaisvaltaisena raaka-aineena, sillä ne syödään kokonaan lakkeineen ja jalkoineen. Ruokakaupan hedelmä- ja vihannesosastolla hyvää sienisatoa riittää kautta vuoden: valkoisia ja ruskeita, suuria ja pieniä herkkusieniä, siitakesieniä, osterivinokkaita ja portobelloja. Lue lisää Ruokatiedon sivuilta.

 

EFSA ehdotti sienille turvalliset nikotiinirajat.
Lue lisää Ruokatiedon sivuilta.

 

Korvasienet puskevat maasta jo pohjoisessakin.
Lue lisää Ruokatieodn sivuilta.

 

METSÄSIENIEN JA RIISTAN RADIOAKTIIVISUUS VAIHTELEE LAJEITTAIN
Lue lisää Ruokatiedon sivuilta.



EFSA EHDOTTI SIENILLE TURVALLISET NIKOTIINIRAJAT
Lue lisää Ruokatiedon sivuilta.

 

HERKKUTATTI OLI VIIME KESÄN OSTETUIN METSÄSIENI
Lue lisää Ruokatiedon sivuilta.

 

LAKKA, LAMPAANKÄÄPÄ JA APILA VUODEN LUONNONTUOTTEITA
Arktiset Aromit ry on valinnut vuoden 2009 marjaksi lakan, sieneksi lampaankäävän ja yrteiksi puna- ja valkoapilan. Apiloita viljellään yleisesti rehuksi ja hunajakasviksi, mutta ne tunnetaan useissa maissa myös ihmisille sopivina ravintokasveina. Lue lisää Ruokatiedon sivuilta.

 


 

Artikkeligalleria

Tutustu myös muihin sienialan uutisaiheisiin = > Siirry.  

 


 

Lähteet ja linkit:

www.ruokatieto.fi

Kuvat:

Knuutila, Seija


   Tulosta tämä sivu