Materiaalit:
ETUSIVUTapahtumakalenteriJuomien valmistusKeruutuotteiden jalostaminenMakeisten valmistusMarjojen jalostaminenSienten jalostaminenSuklaatuotteiden valmistusANNA PALAUTETTA!
Sienten jalostaminen

   

Materiaalisivusto sisältää seuraavat sienten jalostamisen aihealueet:
  Punikkitatti
 Punikkitatin kuivaus
 Tattikeitto

 Hygienia ja omavalvonta
 Tuotetuntemus
 Raaka-aineen valinta ja esikäsittelyt
 Valmistuslaitteiden tuntemus
 Sienijalosteiden valmistus
 Pakkaaminen ja säilytys
 Sieniartikkelit ja -kirjallisuus
 

Lisäksi ajankohtaistietoa sienialalta 

 = > Tutustu ajankohtaisaiheisiin.


Sienten jalostaminen muodostaa palvelukokonaisuuden raaka-aineesta valmiiksi tuotteeksi.

Sienten jalostamisessa keskeistä on raaka-ainetuntemus, esikäsittelyn hallinta, jalostuksen valmistusprosessien osaaminen sekä tuotteiden pakkaaminen ja säilytys.

Työskentelyn on oltava hygieenistä ja työturvallisuuden ja taloudellisuuden huomioon ottavaa.

Tutustu Sienitietokansioon.  


Osaamiskartoitus

Arvioi omaa sienten jalostamisen osaamistasi siirtymällä Opetushallitusken sivustolle osioon http://www.osaan.fi

= > Valitse tutkinnoksi Elintarvikejalostajan ammattitutkinto

= > Valitse tutkinnon valinnaiseksi osaksi Sienten jalostaminen


Lähteet ja linkit:

Grön-Keskiniva Anne. 1970. Sienitietokansio.
Näyttötutkinnon perusteet/Elintarvikejalostajan ammattitutkinto 2001

www.osaan.fi

Kuvat:

Knuutila, Seija

 


   Tulosta tämä sivu