Materiaalit: ETUSIVUTapahtumakalenteriJuomien valmistusKeruutuotteiden jalostaminenMakeisten valmistusMarjojen jalostaminenSienten jalostaminenSuklaatuotteiden valmistusANNA PALAUTETTA! | Valmistuslaitteiden tuntemus Jatkojalostukseen tarvittavat tilat ja välineetSienten jatkojalostusyrityksen tiloja suunnitellessa kannattaa ottaa yhteyttä alueen terveystarkastajaan. Häneltä saa opastusta ja neuvoja tilojen rakenne- ja materiaaliratkaisuissa. Materiaaleiksi valitaan helposti pestäviä ja kestäviä pintoja. Myös toimitilojen valaistuksen ja ilmanvaihdon on oltava riittävä.
Sieni on helposti pilaantuva elintarvike ja sitä voi verrata kalaan.Kalan ja sienten säilyvyydessä ja käsittelyssä on oltava korkea hygieniataso. Tuore raaka-aine on säilytettävä mahdollisimman viileässä lämpötilassa. Lämpötila-alue on +0 – 3 astetta. Kylmäsäilytystiloja tulee olla riittävästi. Pakastintilaa ja kuiva-ainevarastot on hyvä sijoittaa lähelle jalostustilaa. Kuiva-ainevaraston lisäksi tarvitaan pakkausmateriaaleille säilytystilaa.
Laitteet ja välineet ovat hyvin yksilöllisiä ja
|