Materiaalit: ETUSIVUTapahtumakalenteriJuomien valmistusKeruutuotteiden jalostaminenMakeisten valmistusMarjojen jalostaminenSienten jalostaminenSuklaatuotteiden valmistusANNA PALAUTETTA! | Sienten suolaaminen Suolattaviksi soveltuvat erityisesti rouskut, mutta myös tatteja suolataan.Sieniä voidaan suolata sellaisenaan (tatit), liotettuna tai keitettynä (rouskut). Suolaamisastioiksi soveltuvat parhaiten elintarvikekäyttöön tarkoitetut kannelliset sangot ja saavit. Kuivasuolauksessa keitetyt, huuhdotut ja valutetut sienet punnitaan. Karkeaa suolaa käytetään 150 - 180 g sienikiloa kohti eli sienten suolapitoisuus tulee olemaan 15 - 18 %. Karkeaa suolaa ja sieniä ladotaan kerroksittain astiaan; alimmaiseksi ja päällimmäiseksi tulee suolakerros. Sienten päälle asetetaan paino, jotta sienet peittyvät kokonaan muodostuvaan nesteeseen. Astiaan laitetaan kansi ja se siirretään 2 - 5 asteiseen kylmätilaan. Liuossuolauksessa keitettyjen, huuhdottujen ja valutettujen sienten päälle kaadetaan 23 - 25 %:nen suolaliuos. Liuoksen tulee olla reilusti suolaista, koska sienistä irtoava neste alentaa lopullista suolapitoisuutta 15 - 18 %:iin. Liuossuolaus sopii varsinkin tateille. Lähteet ja linkit:Grön-Keskiniva, Anne. 2007. Sienitietokansio. |