Materiaalit:
ETUSIVUTapahtumakalenteriJuomien valmistusKeruutuotteiden jalostaminenMakeisten valmistusMarjojen jalostaminenSienten jalostaminenSuklaatuotteiden valmistusANNA PALAUTETTA!
Juomien pakkaaminen ja säilytys

   

Elintarvikkeiden pakkaaminenKruunukorkkikin voi mainostaa!

= > Tutustu.

 


 

Pantillisten juomapakkausten kierrättäminen

= > Tutustu

 


 

 

Miksi olutpullot ovat ruskeita?

Olut ei parane pullottamisen jälkeen, vaan sen laatu alkaa vähitellen heiketä. Mallasjuomaa uhkaa hapettumisen lisäksi lasin läpi siilautuva valo. Se käynnistää tuotteessa useita kemiallisia reaktioita, jotka synnyttävät makua heikentäviä rikkiyhdisteitä. Kärsineessä tuotteessa maistuu "valon maku", sanovat asiantuntijat.

Pitäaikainen UV-säteily (350 - 500 nanometriä) altistaa haitallisille reaktioille. Ruskea lasi turvaa parhaiten näiltä säteiltä. Vihreän pullon antama suoja on jo selvästi heikompi. Suomalaisessa oluessa on harvoin "valon makua", koska täällä suositaan ruskeita pulloja. Olut on hyvä säilyttää pimeässä ja viilessä (Tiede 7/96).

 


 

Probiootteja yhdellä pullonavauksella

Tutustu Ruokatiedon sivuilla.

 

Panimotuotteiden etiketteihin allergeenimerkinnät ja ainesosaluettelot

Tutustu Ruokatiedon sivuilla.


 

Lähteet ja linkit:

Tiede 7/96.
www.palpa.fi
www.ruokatieto.fi

 

Kuvat:

Knuutila, Seija.


   Tulosta tämä sivu