Tuotetuntemus
Juomien valmistaja on selvillä juomissa käytettävien raaka-aineiden laatuominaisuuksista ja yleisimmistä kaupan olevista valmisteista:
Virvoitusjuomat
- Marjalimonadit: Marjalimonadit ovat joko luonnonmarjoista tai viljellyistä marjoista valmistettuja hiilihapotettuja alkoholittomia juomia.
Kivennäisvedet
Oluet
Tutustu olutkulttuuria esitteleviin verkkosivuihin = > www.olutkulttuuri.fi
Sahti
Tutustu Suomen sahtiseuran verkkosivuihin = > www.sahti.org/
Siiderit
Viinit
Juomien valmistaja on perehtynyt valmistusta koskevaan lainsäädäntöön.
Avainsanoja:
Juomateollisuus
- Eri juomatyyppien valmistusprosessit/raaka-aineet ja lisäaineet
- Eri valmistusvaiheiden merkitys
- Laitteet ja koneet/toimintaperiaatteet
- Valmistuksessa tapahtuvat kemialliset, fysikaaliset ja mikrobiologiset ilmiöt/Valmistusolosuhteiden säätäminen
- Hygienia
- Työturvallisuus
Eri juomien historia
- Juomakulttuuri
Lähteet ja linkit:
Näyttötutkinnon perusteet/Elintarvikejalostajan ammattitutkinto 2001
www.olutkulttuuri.fi
|