Materiaalit:
ETUSIVUAjankohtaista liha-alallaTeurastusPaloitteluJalostusArtikkelit ja kirjallisuusANNA PALAUTETTA!
Uutisaiheet 2008

   

HILLITYSTI MAKSARUOKIA ALLE KOULUIKÄISILLE
Lue lisää Ruokatiedon sivuilta.

ELINTARVIKEVALVOJA HUOMAUTTAA HYGIENIASTA JA OMAVALVONNASTA
Tutkimusten kohteena olivat useimmiten liha ja lihavalmisteet sekä hedelmät, vihannekset ja niistä tehdyt valmisteet vuonna 2007. Näistä tutkittiin pääasiassa hygieenistä eli mikrobiologista ja aistinvaraista laatua. Määräystenvastaiseksi todettiin lähes 10 prosenttia tutkituista näytteistä.Lue lisää Ruokatiedon sivuilta.

VALTAKUNNALLINEN POROVIIKKO NÄKYY RUOKALAUTASILLA
Lue lisää Ruokatiedon sivuilta.

BSE-TUTKIMUKSIA VÄHENNETÄÄN ENSI VUODEN ALUSSA.
Lue lisää Ruokatiedon sivuilta.

KIVIKYLÄN KOTIPALVAAMON MAKSAMAKKARASSA ALLERGEENIVIRHE
Lue lisää Ruokatiedon sivulta.

SYKSY TUO PORON JA RIISTAN LAUTASELLE.
Lue lisää Ruokatiedon sivuilta.

KANADASSA 20 KUOLI LIHATUOTTEESTA SAATUUN LISTERIABAKTEERIIN
Lue lisää Ruokatiedon sivuilta.

AITOJAMAKUJA.FI PARANTAA PIENTEN ELINTARVIKEYRITYSTEN SAAVUTETTAVUUTTA
Aitojamakuja.fi-sivusto nostaa esiin pienet elintarvikejalostajat kautta maan. Kaivattu portaali, jolta saa helposti kokonaiskuvan toimialasta, kohottaa alan näkyvyyttä ja yritysten saavutettavuutta. Lue lisää Ruokatiedon sivuilta.

LIHAN KULUTUS SÄILYNYT TASAISENA VUOSIKYMMENET
Nuoret miehet ostavat kotiin lihaa saman verran kuin väestö keskimäärin. Naiset ja nuoret puolestaan ovat siirtyneet käyttämään enemmän siipikarjan lihaa naudan tai sianlihan sijasta.Lue lisää Ruokatiedon sivulta.

VUODEN MAKKARA ENSI KERTAA SUURESTA LIHATALOSTA
Lue lisää Ruokatiedon sivuilta.

LIHAN KULUTUS TUPLAANTUNUT, PERUNAN ROMAHTANUT SADASSA VUODESSA
Syömisen osuus kokonaiskulutuksemme ympäristövaikutuksista on kolmannes ja ilmastotaakastamme se vie neljänneksen. Lue lisää Ruokatiedon sivuilta.

PIENTEN TUOTTAJIEN VUOSIKALENTERISSA ON PALJON MESSUJA
Lue lisää Ruokatiedon sivuilta.

KULUTTAJAT KANTAVAT HUOLTA ELÄINTEN HYVINVOINNISTA
Suomalaisista kuluttajista lähes 40 prosenttia ajattelee eläinten kohtelua ja hyvinvointia lihaa ostaessaan. Lue lisää Ruokatiedon sivuilta.

MAKKARAMARKKINOIDEN PARHAAT TAMMELAN KOMMEE JA LOHENMETSÄSTÄJÄN MAKKARA
Lue lisää Ruokatiedon sivuilta.

PORO KÄÄNTYY NIIN CARPACCIOKSI KUIN BURGERIKSIKIN
Lue lisää Ruokatiedon sivuilta.

SOUS VIDE TARJOAA KYPSÄÄ RAAKA-AINETTA TYHJIÖSSÄ
Lue lisää Ruokatiedon sivuilta.

 


   Tulosta tämä sivu