Materiaalit: ETUSIVUAjankohtaista liha-alallaTeurastusPaloitteluJalostusArtikkelit ja kirjallisuusANNA PALAUTETTA! | ![](images/viiva_peitto.gif) | Hintalaskelmat ![](images/viiva_513x18.gif)
![](next.gif)
Yrityksen johto määrittelee hintapolitiikan
Vaikuttavia tekijöitä:
- Tuotetyypin yleinen hintataso
- Yrityksen imago
- Yrityksen palvelutaso
- Yrityksen alennuspolitiikka
Tuotekehitysvaiheessa riittää, kun tuotteelle arvioidaan hinnan alaraja, jolla valmistus on vielä kannattavaa.
Omakustannushinta:
- Raaka-ainekustannukset reseptin mukaan
- Työvoimakustannukset 1,8 x 10€/h/henkilö
- Muut kustannukset 15-30 % omakustannushinnasta
- Lisätään omakustannushintaa alennusvara + tukkupalkkio (n. 15 %)
- Lisätään 30 % vähittäismyyntipalkkiota
- Lopuksi lisätään arvonlisävero 17 %
Poronlihatuotteiden vähittäishintatutkimus/2007:
Poron palalihoista, poronkäristyksestä ja kylmäsavuporonpaisteista on vuonna 2007 tehty hintatutkimus = > Tutustu.
Lähde ja linkit:
Pekkala, Hannu. 2006. Porotietokansio.
Veijola, Jussi. 2007. Poronlihatuotteiden vähittäishintatutkimus.
![](next.gif) ![Tulosta tämä sivu](images/common/print.gif) |