Materiaalit: ETUSIVUTapahtumakalenteriJuomien valmistusKeruutuotteiden jalostaminenMakeisten valmistusMarjojen jalostaminenSienten jalostaminenSuklaatuotteiden valmistusANNA PALAUTETTA! | Sienten hauduttaminen omassa nesteessä Haperot tai tatit paloitellaan kuutioiksi tai suikaleiksi. Palaset laitetaan kylmään pannuun tai paksupohjaiseen kattilaan ja kuumennetaan hitaasti välillä pohjaa myöten sekoittaen. Kuumennettaessa sienten oma neste irtoaa ja sienet kypsyvät. Sieniä sekoitetaan pannulla, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Sienet jäähdytetään nopeasti esim. kylmässä vesihauteessa. Jäähdytyksen jälkeen sienet voidaan pakastaa.
Lähteet ja linkit:Grön-Keskiniva, Anne. 2007. Sienitietokansio. Kuvat:Grön-Keskiniva, Anne.
|