Materiaalit: ETUSIVUTapahtumakalenteriJuomien valmistusKeruutuotteiden jalostaminenMakeisten valmistusMarjojen jalostaminenSienten jalostaminenSuklaatuotteiden valmistusANNA PALAUTETTA! | | Artikkelit ja kirjallisuus
Uutisaiheita:
PORKKANAT KUORITTAVA JA PESTÄVÄ RUOKAMYRKYTYSBAKTEERIEN TORJUMISEKSI
Porkkana on syytä pestä ja kuoria ennen käyttöä, kun se syödään raakana. Käsittely torjuu Yersinia pseudotuberculosis -ruokamyrkytysbakteerin riskiä. Kasvisten välityksellä syntyneistä ruokamyrkytyksistä ongelmaksi ovat Eviran mukaan nousseet norovirusten ja Yersinian aiheuttamat ruokamyrkytysepidemiat. Lue lisää Ruokatiedon sivuilta.
HYGIENIAPASSI TULI OSAKSI KOULUN OPETUSTA
Nuorille on avattu verkkoon hygieniapassi-opetuskokonaisuus. Hygieniapassin suoritettuaan nuori voi hakeutua töihin elintarvikealalle. Aineisto antaa taidot myös turvalliseen elintarvikkeiden käsittelyyn kotona. Internetissä julkaistu http://www.lupakokata.fi/ –aineisto on ensimmäinen käytännönläheinen peruskoulun ja lukion opetukseen suunniteltu valinnaisainekokonaisuus, jonka pohjalta oppilaan on mahdollista suorittaa hygieniapassi. Lue lisää Ruokatiedon sivuilta.
Hygieniakirjallisuutta/Knuutila Seija:
- Elintarvikehygienian perusteet. 2003. Laukkanen, Marja (käsikirj.)
- Haittajyrsijöiden tasapainoinen torjunta elintarvikkeiden tuotantoketjussa. Kasvinsuojeluseuran julkaisuja n:o 96.
- Hygieniaopas. 2006. Elintarvike- ja Terveys-lehti.
- Tunne hygieniaosaaminen. 2007. Ijäs, Tuija & Välimäki, Maija-Liisa.
- Uusi pintahygieniaopas. 2000. Elintarvike- ja Terveys-lehti.
Lähteet ja linkit:
www.ruokatieto.fi |