Lähde: Oikarinen, Helena. 2007. Omavalvontasuunnitelma/Aitoa poronlihataitoa-hanke
SÄILYKKEIDEN VALMISTUS
     
  PAKKAUS-     VALMISTUS- JA     PORONLIHA  
  TARVIKKEIDEN     LISÄAINEIDEN     SIKALEIKKO  
  VASTAANOTTO     VASTANOTTO     VASTAANOTTO  
     
         
       
  VARASTOINTI     VARASTOINTI     VARASTOINTI     PAKASTE  
        VARASTOINTI  
      LEIKON     
      VALMISTUS     SULATUS  
       
      PUNNITUS    
      Leikot, mausteet    
             
    lisä-aineet  
  PUHTAUDEN    
  VARMISTUS     MASSAN TEKO  
   
    PURKKIEN  
           
  TÄYTTÖ  
 
  PURKKIEN  
  SULKEMINEN  
 
  MERKINNÄT  
  ERÄKOHTAISESTI  
 
  SÄILYKKEIDEN KEITTO  
  f-arvon varmistaminen   HACCP
 
  JÄÄHDYTTÄMINEN  
 
  TARKISTUS  
 
  SÄILYVYYS  
  TUTKIMUS  
 
 
 
HACCP-pisteet
f-arvon varmistuminen
Hallintakeinot ja hallintatoimenpiteet ovat valvontakohteet lomakkeessa.
VALVONTAKOHTEET
Säilytys, valmistus ja lisäaineiden punnitus, purkkien täyttö ja sulkeminen sekä valmiin 
tuotteen säilyvyystutkimus/tarkistus.
Hallintatoimenpiteet ja raja-arvot ovat valvontakohteet lomakkeessa.